Kubatov Gábor durván kiakadt: Torkig vagyok...

A Mahart Passnave Kft. felbontotta szponzori szerződését a Ferencváros női kézilabdacsapatával - közölte Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, a Fidesz pártigazgatója a Facebook-oldalán. Kubatov erősen kritizálta Bényi Szabolcsot, a hajózási cég vezetőjét, akitől úgy véli, "hátba szúrta a Fradi kézilabdázóit".


A Ferencváros elnöke szerint a Mahart Passnave egyoldalúan és jogellenesen bontotta fel a szerződést, a csapat eredményességének állítólagos visszaesésére hivatkozva, holott a Fradi azóta komoly sikereket ért el, többek között Magyar Kupa-győzelmet és Bajnokok Ligájában döntőt játszott.

Kubatov elítéli a Mahart Passnave vezérét, Bényi Szabolcsot, és jogi eljárást kezdeményeznek a szerződés felbontása miatt. Szerinte a döntés vérlázító, az eljárás és a stílus pedig primitív. Kubatov Gábor kifogásolja, hogy a Mahart Passnave vezetői nincsenek tisztában a sport társadalmi hatásaival és az általuk hozott döntéssel ellehetetlenítik a Ferencváros női kézilabdacsapatának működését.






A Mahart Passnave Kft. a legnagyobb múlttal rendelkező személyhajózási vállalkozás Magyarországon, 1994-ben alakult, és 2013-tól a magyar állam többségi tulajdonosa. A cég honlapjának tanulmányozása és az eset kapcsán kérdéseink küldése folyamatban van, és a válaszok alapján frissítjük a cikket.