Tiborcz vallomás: érdekes dolgokat mondott üzleti kapcsolatokról és Orbánról

Tiborcz István, Orbán Viktor veje egy szálloda megnyitóján nyilatkozott, ahol kifejtette, hogy céljuk az, hogy ne csak Budapesten, hanem egész Kelet-Közép-Európában az egyik legjobbak legyenek a szállodák között.

A lap feltette neki a kérdést, hogy hol tartana az üzleti életben, ha nem Orbán Viktor lenne az apósa. Tiborcz válasza szerint reméli, hogy ugyanott lenne, bár valószínűleg kevésbé ismernék a nevét. Elmondása szerint sokak számára érdekessé vált Orbán Viktor vejeként, és emiatt sokan keresik az üzleti kapcsolatot vele. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az üzleti életben önálló szereplőként tekint magára, és nem azért ébred reggel, mert az apósa a miniszterelnök.

Tiborcz azt állította, hogy már voltak számottevő eredményei még a felesége, Orbán Ráhel megismerése előtt is. Azt is mondta, hogy a rokoni kapcsolat nem befolyásolta azt, hogy egy világörökségi területen fekvő épülettömbben valósult meg a beruházásuk. Hozzátette, hogy más befektetők hasonló lehetőséget kaphatnak, csak ezek nem válnak közbeszéd tárgyává. Tiborcz úgy vélekedett, hogy számos műemlékvédelmi projektnél egyedi elbírálásokra van szükség annak érdekében, hogy megőrizzék és felújítsák az értékeket.