Tarol Hajdú Péter csatornája: rekord közeli nézettsége van a drámai Varga Judit-interjúnak

Alig másfél napja tette közzé Hajdú Péter műsorvezető a Frizbi TV YouTube-ján azt a 105 perces interjút, amiben Varga Judit korábbi igazságügyi miniszterrel beszélgetett és amiben Varga a volt férje, Magyar Péter fizikai és verbális bántalmazásairól számolt be.

Varga ebben az interjúban azt is mondta, hogy Magyar az ő pozíciójának köszönhetően kapott jól fizető állásokat, ugyanakkor a 105 perces interjúban egy szó nem esett a Schadl-Völner-ügyről, a kedden közzétett hangfelvétel tartalmáról és a kegyelmi ügyről. A videót mindezekkel együtt péntek reggelre már közel 820 ezen indították el, a cikk írásakor egészen pontosan 818 732 megtekintésnél járt. Cikkünk írása után derült ki, hogy az interjút leadta a Hír TV is, ami szintén emelhetett a nézettségi adatokon.

Ennél másfél nappal régebben elérhető az a hangfelvétel, amivel Magyar Péter az ügyészségen járt kedden, és amin elhangzik, hogy Rogánék kihúzatták magukat a Schadl-Völner-iratokból. Az alig kétperces felvételen Magyar Péter Varga Judittal beszélget, a Schadl-Völner-ügyről és az ügy iratairól.

A volt igazságügyi miniszter, Varga Judit exférje erről a felvételről előzetesen azt mondta, hogy az 2023 januárjában készült az otthonukban, miután Varga arról beszélt neki, hogy egy maffiakormányban van, amiből nem lehet kiszállni. Magyar azt ígérte, a felvételből ki fog derülni, hogy Varga első kézből kapott információkat a Völner–Schadl-ügyről, és a beszélgetésben Rogán Antal neve is szóba kerül.

Bár rövidebb és régebb óta elérhető, a gyors felfutás után Magyar videóját péntek reggelig körülbelül 500 ezren látták a YouTube-on. A számokat valamivel torzíthatja, hogy a Magyar-féle hangfelvétel a Facebookon is direktben elérhető, szemben a Frizbi TV-s adással.

Az ügy folyományaként sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Fürcht Pál, a Völner–Schadl-ügyben is nyomozó Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, hogy válaszoljon Magyar Péter ellenük felhozott vádjaira. Fürcht elmondta, Vargát is behívták már tanúskodni, de bővebbet csak a nyomozás lezárulta után tudnak közölni. Szerintük képtelenség, hogy Rogánék belepiszkálhattak a Völner–Schadl-ügy irataiba.