Szentkirályi Alexandra: kiszabadítom a fővárost Gyurcsány fogságából

Interjút adott Szentkirályi Alexandra, tizenhétszer hozta szóba Gyurcsányt

Interjút adott a Mandinernek Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje, aki a válaszaiban összesen tizenhétszer említette meg Gyurcsány Ferenc nevét valamilyen formában.

Arra a kérdésre, hogy miért „gyurcsányozik” ennyit a kampánya elején, azt válaszolta: „A budapestieket zavaró jelenségek a köztisztaságtól a közlekedésen át a főváros csődközeli helyzetéig mind egy tőről fakadnak. A budapestiek pénzének jó része egész egyszerűen elfolyik Gyurcsány embereihez, Karácsony pedig ehhez napi szinten asszisztál. Ha a budapestiek bizalmat szavaznak nekem, kiszabadítom a fővárost Gyurcsány fogságából.”

Magyar Péterről azt mondta, biztos benne, hogy soha nem fog meghatározó pozícióba kerülni ebben az országban. Beszélt arról is, hogy jóban van Tarlós István egykori főpolgármesterrel, szoktak beszélni és továbbra is számít a tanácsaira. „Április 17-én, egy nagyszabású rendezvénnyel elindul a hivatalos kampány, ahol kifejtem részletesen a terveimet” – mondta.

A terveiről elárulta, hogy rendbe akarja tenni „a mai kaotikus közlekedést”, ki akarja terjeszteni a Mol Bubi-rendszert, és bővíteni szeretné a villamoshálózatot is. „Végtelenül ciki, hogy minden közép-európai nagyváros lehagyott minket a köztisztaság terén. Fel fogom számolni a köztéri hajléktalanságot, és megszervezem a forgalmas közlekedési csomópontok és a közterületek fokozott köztisztasági ellenőrzését. Mindezt a külvárosi csomópontoknál kezdve, ahol naponta sok százezer fővárosi lakos fordul meg.” – tette hozzá.

„Eszem ágában sincs visszalépni. Azért indulok el ezen a megmérettetésen, mert győzni akarok”

– válaszolta arra a kérdésre, hogy vissza fog-e lépni Vitézy Dávid javára. Úgy látja, a legerősebb politikai erő jelöltjeként reális esélye van győzni a június 9-i főpolgármester-választáson.

Március 14-én derült ki, hogy a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz–KDNP-szövetség főpolgármester-jelöltjének, aki el is fogadta a felkérést.