A családi cég akiknél Orbán nyaralt, évi 770 milliót kap az államtól

Az agrárminisztériumnak volt képe azt hazudni, hogy fogalma sincs arról, hogy kértek-e Ungárékon kívül mástól is ajánlatot olyan irodaház bérletére, ahová a minisztériumot “ideiglenesen” elköltöztethették…
Emlékezetes, hogy Orbán úgy nyaralt az Ungár család luxus nyaralójában, hogy a családi cég közben évi 770 milliót kap az államtól a minisztérium bérleti díjaként. Kíváncsi voltam, hogyan esett a választás az “ellenzéki” pártvezető cégére, ezért az alábbi kérdéseket tettem fel a Nagy Istvánéknak az Agrárminisztérium elhelyezésével kapcsolatos irodabérlés ügyében:

-Kiktől, mely társaságoktól, vagy szervezettektől, mikor, milyen típusú ingatlanokra kértek be ajánlatokat?
-Pontosan mennyi ajánlat érkezett ingatlan, irodabérlésre?
-Milyen szempontok alapján választották a Vigadó Palotát?
-Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre az irodabérléssel kapcsolatos aktuális szerződéseket és a szerződés mellékleteit.




A “válasz” döbbenetes: NEM TUDJÁK.

Természetesen ugyanígy megkerestem az ún. Közbeszerzési és Ellátó Főigazgatóságot is (KEF) ők eddig még csak nem is válaszoltak, pedig a határidő már lejárt.

Végül had emlékeztessek az ügy kapcsán az egyik alig emlegetett botrányra: az agrárminisztériumnak azért kellett ideiglenes irodát bérelnie Ungáréktól, mert az eredeti műemlék épületet le akarják bontani és újat akarnak építeni helyette





hadházy