11 ezer forintot hagyott Erzsébet bankszámláján a végrehajtó, az asszonynak a szomszédai adnak enni

Az eset szerint egy 77 éves nő, Gál Jánosné Erzsébet, akitől elhunyt férjének gyermeke 3 millió forintot követel. A végrehajtó eljárása után mindössze 11 ezer forint maradt az asszony számláján. Erzsébet a bank vezérigazgatójának írt könyörgő levelet, de hiába, és most az életmentő gyógyszereit sem tudja kiváltani, a rezsijét sem tudja fizetni. A nő nyugdíja mindössze 170 ezer forint.

A lakás, ahol Erzsébet él, az élettársa tulajdona volt, aki három éve meghalt. Most a férj fia követeli az örökséget, a garzon értékének ráeső részét, vagyis 3 millió 180 ezer forintot. Az újpesti Család- és Gyermekjóléti Központ szerint a bank eljárása jogellenes volt, mert a számlán lévő pénzből csak a 60 ezer forint feletti összeget vonhatták volna le tőle.


Erzsébet elmondta, hogy jelenleg a szomszédaitól kap élelmet, a családsegítő központtól péksüteményt, de az életmentő gyógyszereit már nem tudja kiváltani, és a rezsit sem tudja fizetni. Az alacsony jövedelműek helyzetét tovább nehezíti az infláció is, amely még az év végén is nyolc százalék körül van. Az örökös és a végrehajtó nem reagált a médiamegkeresésekre. - közölte az rtl.hu

Az alacsony jövedelműek helyzetét tovább nehezíti az infláció is, amely még az év végén is nyolc százalék körüli:




Nyitóképünk illusztráció forrás: google