Merényletet követtek el Szlovákia miniszterelnöke ellen - mellkason és gyomron lőtték

Szlovák sajtóhírek szerint egy támadó mellkason és gyomron lőtte Robert Ficót.

Kórházba szállították Robert Fico szlovák miniszterelnököt, miután a szlovák kormány nyitrabányai (Handlová) kihelyezett ülése után meglőtték – írja a Denník N.

A lap szerint a helyi kultúrház előtt dördültek el a lövések, amikor Fico az emberek közé ment. A Denník N riportere a helyszínen több lövés eldördülését hallotta. A Plus7Dní információi szerint Ficót a mellkasán és a gyomrán érték a lövések.

A Denník N információi szerint a gyanúsítottat ártalmatlanították, a rendőrség pedig elfogta. A környéket lezárták, a kulturális központot evakuálták, a biztonságiak pedig a többi kormánytagot is biztonságba helyezték.



Az X-re felkerült egy videó arról is, amint Robert Ficót autóba rakják, és elmenekítik a helyszínről. A Bumm.sk úgy tudja, a helyi, nyitrabányai kórházba vitték. A Paraméter.sk a beszámolójában arról ír, hogy „14:30 után egy meglőtt férfival kapcsolatban érkezett segélyhívás Nyitrabányáról”. A szlovák miniszterelnököt mentőhelikopter vitte kórházba.


Zuzana Caputová szlovák államfő élesen elítélte a Fico elleni „brutális és vakmerő” támadást. „Sokkolva vagyok. Robert Ficónak sok erőt kívánok ebben a kritikus pillanatban, hogy felépüljön a támadásból” – idézi az Új Szó Caputová szavait. A lap megjegyzi azt is: ha Robert Fico kormányfő hosszabb orvosi ellátásra szorul, helyére valamelyik miniszterelnök-helyettes lép, ő hívja össze és vezeti a kabinet ülését.