Óriási botrány: Nyomkövető a konzultációban - Már a kérdőív beérkezése előtt közzétették a konzultáció eredményeit

Január 17-én az aktuális, „szuverenitásvédelmi” Nemzeti Konzultáció ügyében a Magyar Kétfarkú Kutyapárt egyik aktivistája rendhagyó kísérletbe fogott. Egy Apple AirTag-et helyezett a válaszborítékjába, hogy nyomon követhesse annak útját. Ez egy mindennapi használatban lévő eszköz, ami bárkinek elérhető, nem titkosszolgálati termék. A borítékot Alsóörsön adták fel, a meghosszabbított konzultáció utolsó napján.

A nyomkövető alapján dokumentálni lehetett, merre jár a küldemény. Január 26-án reggel 8:30-ra ért el a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. Csata utcai telephelyére, ahol a kiértékelés zajlott.

Apró szépséghiba, már egy nappal korábban közzétették a konzultáció eredményeit.


A párt felteszi a kérdést, hogy a konzultáció kiértékelésének folyamata mennyire volt teljes körű, hiszen legalább egy olyan válasz létezett, ami biztosan nem számított bele az összeredménybe, mert még a postai rendszerben volt. Azt is felvetik, mi van, ha más borítékok is hasonló sorsa jutottak.

Kérdéseket küldtünk a Miniszterelnöki Kabinetirodának, mit gondolnak az esetről, ha válaszolnak, frissítjük a cikkünket.