Óriási a találgatás: Orbán indoklás nélkül leváltotta Pintér Sándor bizalmi emberét

## Orbán Viktor indoklás nélkül leváltotta Pintér Sándor helyettes államtitkárát

Az elmúlt időszakban számos változás történt a magyar kormányapparátusban, melyek közül kiemelkedik Orbán Viktor miniszterelnök legfrissebb lépése, mely során indoklás nélkül leváltott egy helyettes államtitkárt, és helyére új személyt nevezett ki. Az eseményről a Magyar Közlöny legfrissebb kiadása számolt be.

A leváltott tisztségviselő Szőke Irma volt, akit Orbán Viktor február 29-én menesztett tisztségéből. A miniszterelnök a döntést indoklás nélkül hozta meg, csupán annyit említett, hogy ezt Pintér Sándor belügyminiszter javasolta. Hasonló módon a kormányfő Pintér Sándor javaslata alapján nevezte ki Szőke Irma utódját, Molnár Karolinát, akinek kinevezése március 1-jén lépett hatályba. Az új kinevezett személy kapcsán sem tett közzé részleteket vagy indoklást a döntés mögött.

A Belügyminisztérium közleménye szerint Szőke Irma a tárca gazdasági ügyeiben volt illetékes, ami arra utal, hogy Molnár Karolina valószínűleg ezt a területet fogja átvenni.

Az Orbán-kormány honlapjának tájékoztatása alapján a belügyi változások a miniszterelnök és a belügyminiszter együttműködésének eredményeként valósultak meg. Az esemény mögötti okok és a döntés részletes háttere azonban továbbra is homályban marad, hiszen sem Orbán Viktor, sem Pintér Sándor nem adott nyilatkozatot az ügyről.

Az ilyen jellegű váratlan lépések hagyományosan nagy figyelmet kapnak a közvéleményben, és gyakran spekulációkra adnak okot az érintett felek motivációi és a döntések mögötti okok tekintetében. Ebben az esetben is hasonló várható, amíg nem tesznek nyilatkozatot az érintettek, addig az új helyzet és az átszervezés valódi okai homályban maradnak.