Orbán szerint csak egy szappanopera, de már közel 400 ezren hallgatták meg Magyar Péter hangfelvételét

Bár Gulyás Gergely és a kormány szerint kipukkadt a lufi, a számok azt mutatják, hogy az embereket nagyon is érdekli, mi van azon a hangfelvételen, amit kedd reggel hozott nyilvánosságra a NER-ből kicsekkoló Magyar Péter. A Magyar Péter Hivatalos nevű YoutTube-csatornára feltöltött közel kétperces videót a publikálás óta több mint 159 ezren hallgatták meg, közben érkezett rá több mint hétezer like és közel kétezer komment. A hangfelvétel tartalmát a Telexen is bemutattuk: Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter arról beszél Magyarnak, hogy Rogánék kihúzatták magukat a Schadl–Völner-iratokból.

Varga Judit exférje szombaton jelentette be, hogy a keddi ügyészségi meghallgatása előtt Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján is közzé teszi azt a felvételt, ami szerinte korábbi állításait igazolja. Három erős állítása volt: Rogán Antal és/vagy az emberei manipulálták az ügyészségi iratokat a Schadl–Völner-ügyben; a kormány már jóval a korrupcióval vádolt Schadl György őrizetbe vétele előtt tudott arról, hogy megfigyelik Völner Pál igazságügyiminiszter-helyettest; Schadl Rogán Antal embere volt. A hangfelvételt elvileg az ügyészségnek is bemutatta kedden.


Varga Judit arról írt a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után: Magyar Péter egy alkalommal üvöltözött vele és szidalmazta, és közben könyveket vágott a hátához. A volt igazságügyi miniszter állítása szerint Magyar Péter több mint egy éve zsarolta a róla készült hangfelvétellel.