Orbán Balázs: Lánczi Tamás egy szuverenitásvédelmi ombudsman, a szuverenitásunk záloga

Az LMBTQ-t, a "gender ideológiát", és a nyílt társadalmat "sátáni gondolatoknak" nevezte Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a fideszes Tranzit Fesztiválokat szervező Kommentár Alapítvány folyóiratának lapszámbemutatóján - állítja a Gulyáságyú Média videója. Orbán Balázs a rendezvény után válaszolt néhány kérdésre, és elmondta, hogy a vendégmunkásokat nem lehet azonosítani a migránsokkal. Szerinte a migránsok illegálisan próbálnak bejutni az országba, míg a vendégmunkások az új idegenrendészeti törvényben meghatározott módon és időre érkeznek. Ők dolgoznak, megkapják a fizetésüket, majd három év után hazamennek, nem telepednek le az országban a teljes rokonságukkal.

Orbán hozzátette, hogy a vendégmunkások nem fogják megváltoztatni Magyarország kultúráját, és az ország sem fogja megváltoztatni a vendégmunkások kultúráját. Kiemelte, hogy a vendégmunkások csak azokra az állásokra jöhetnek, amiket a magyarok nem kívánnak betölteni.

A beszélgetés során Orbán Balázs kitért Lánczi Tamásra is, aki a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője lesz február 1-jétől. Orbán szerint a hivatalt azért hozták létre, hogy vizsgálja azokat a területeket, ahol külső beavatkozás történhet a magyar szuverenitásba, és tájékoztassa erről a közvéleményt.

A politikai igazgató hangsúlyozta, hogy az új hivatal vezetőjét nem a Fideszhez való közelállás alapján választották ki, hanem annak alapján, hogy közel áll-e a magyar szuverenitáshoz. Orbán Balázs azt is ígérte, hogy senki sem lesz vegzálásnak kitéve, de mindenki köteles lesz betartani a jogszabályokat.