Nem akárhol kapott vezetői posztot Várkonyi Andrea - egymás után érik az üzleti sikerek...

Várkonyi Andrea nem csupán ír könyveket, repül helikopterrel és hajózik jachtokkal, de vállalatok vezetésére is vállalkozik. Az orvosi végzettséggel rendelkező egykori hírolvasó most egy újabb vezetői pozícióban találja magát. Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos felesége sorra éri az üzleti sikereket. Az új céges érdekeltségéből kiindulva ezúttal akár az orvosi diplomáját is kamatoztathatja.

Az idei évben tovább bővül Mészáros-birodalma, a jelek – és a friss érdekeltség neve – alapján az egészségügy felé terelődhet. Mészáros Lőrincnek, Orbán Viktor miniszterelnök barátjának már számos magánegészségügyi érdekeltsége van. 2020-ban beszállt a mozgásszervi sérüléseket kezelő Fájdalom Ambulancia Kft.-be. A Fájdalom Ambulancia magánklinikái Budapesten, Miskolcon, Győrben és Szombathelyen működnek.

Érdekesség, hogy Magyarországon éppen Szombathelyen és egy mozgásszervi probléma, térdprotézisműtét miatt kell hosszabb várakozási időre számítani. Egy szakértő szerint ennek oka lehet a szakemberhiány mellett az, hogy az orvosok a betegeket inkább a magánegészségügy felé irányítják.


Már tavaly év végén sejthető volt, hogy Mészárosék körül további egészségügyi mozgolódás várható. Az Mfor.hu észrevette, hogy novemberben az üzletember három új holdingot alapított mindössze öt nap alatt. Az egyik ezek közül a VM Medical Zrt., amelynek Mészáros Lőrinc a vezérigazgatója. A központja a Váci utca 38.-ban található, ami egyben az MBH Bank, az Mészároshoz köthető bank székhelye is. A cég kézbesítési címén az info@talentis.hu szerepel, ami a Talentis Group, Mészáros Lőrinc cégbirodalmának egyik része.

Ugyanez a cím és székhely szerepel a 2024 januárjában bejegyzett VM Medical Property Invest Zrt.-nél is, amely ingatlankezeléssel foglalkozik. Ez nem véletlen, mivel a VM Medical Zrt. és dr. Majorosi Zoltán közösen birtokolja. Utóbbi több egészségügyi cégben is tevékenykedik, például a Királyhágó téren működő Medical Academy Kft.-ben, amely orvosi kamerarendszerekkel és továbbképzésekkel foglalkozik. Kérdéseinket elküldtük a VM Medical Property Invest Zrt.-nek és dr. Majorosi Zoltánnak is, és cikkünket válaszaikkal fogjuk kiegészíteni. Érdekelt minket, hogy mit takar a VM a vállalkozás nevében. A romantikus megközelítés szerint az vezetőkre utalhat.

A VM Medical Property Invest Zrt.-nek két vezetője van: Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea.


Mindez logikus is lehet, hiszen dr. Várkonyi Andrea a Szegedi Orvostudományi Egyetemen végzett, majd belgyógyász rezidensként dolgozott. 2017 óta résztulajdonosként és tisztségviselőként érdekelt a szülei cégében, a Szegeden működő Medigast Kft.-ben, amely szakorvosi járóbeteg-ellátással foglalkozik. Novemberben egy fekete helikopter szállította Budaörsről Szegedre a milliárdos házaspárt.



Korábban ismert volt, hogy Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc nemcsak érzelmileg kötődnek egymáshoz. Az rtl.hu értesülése szerint az EKHO Belvedere Kft. megszerzésével hivatalosan is a Mészáros-Várkonyi házaspár tulajdonába került a XII. kerületi, Széchenyi-hegyen található épület, ahol ők laknak. Egy daru segítségével korábban egy 800 kilós trezort is beemeltek a villába.