Monumentális szálloda jelent meg Erdélyben a magyar kormány társfinanszírozásának köszönhetően

Erdély most egy új, kényelmes, és minden igényt kielégítő "gyöngyszemmel" bővült a szállodaipar terén - ezt a Tárca képviselője állapította meg Marosvásárhelyen, ahol a magyar kormány támogatásával létrejött Hampton by Hilton Hotel avatóünnepségét tartották.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese elmondta, hogy a hét éve elindított gazdaságfejlesztési program egyik fontos eleme a magas színvonalú turizmus és az üzleti forgalom vonzása érdekében végrehajtott beruházások támogatása volt. Ennek keretében a marosvásárhelyi Hilton-projekt is megvalósult, együtt a nyolc másik kiemelt székelyföldi szállodaprojekttel.

Magyar Levente kiemelte, hogy a magyar kormány közel 150 milliárd forinttal támogatta az erdélyi vagy az Erdélyben beruházó magyar vállalkozókat a gazdaságfejlesztési programon keresztül, hozzájárulva ezzel mintegy 800 millió eurós gazdasági érték létrehozásához.

"Üzemek, gyárak, szállodák és panziók épültek, kisgazdálkodók fejleszthették eszköztárukat. A program széles spektrumot ölelt fel, a kisgazdálkodástól a Hilton szállóig terjedt, és ebben a szegmensben a legmagasabb színvonalú és legbüszkébb fejlesztésünk van" - mondta.

Magyar Levente hangsúlyozta, hogy a magyar kormány folyamatosan dolgozik azon, hogy Marosvásárhely, a Székelyföld, Erdély és a romániai nagyvárosok minél könnyebben elérhetők legyenek Magyarországról. Megemlítette a napi menetrend szerinti repülőjáratokat Budapest és Kolozsvár között, és kifejezte a célkitűzést, hogy a Budapest-Marosvásárhely légi kapcsolatot is napi rendszerességgé tegyék.

Az államtitkár a marosvásárhelyi eseményen bejelentette, hogy már megszületett a döntés a Budapest-Brassó közvetlen légi járat indításáról is, ami lehetővé teszi Székelyföld, Erdély és Budapest közötti napi kapcsolatot.

"Dolgozunk azon, hogy a turistákat és az üzleti forgalmat ráhordjuk erre a dinamikusan fejlődő erdélyi, román gazdasági rendszerre, amelynek a fejlesztésében mi is részt vehettünk" - közölte.

A Multinvest csoport által kezdeményezett és kivitelezett marosvásárhelyi Hilton Hotel-projekt 35 százalékban a Pro Economica Alapítvány által folyósított támogatásnak köszönhetően valósult meg, ami a magyar kormány gazdaságfejlesztő programjának erdélyi lebonyolításáért felelős. Ez a beruházás egy újabb lépés a stratégiai központ, Marosvásárhely, valamint a régió gazdasági fejlődésében.