Megnézték mire kapott több mint 200 milliót Rogán Antal egyetlen év alatt - erre senki sem számított

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, a kormány kommunikációjának és titkosszolgálatának irányító miniszter, egy nehéz gazdasági év ellenére is sikerrel gazdagodott az elmúlt évben. Az éjfélkor közzétett vagyonnyilatkozatában 271 millió forintos megtakarításról számolt be, ami azt jelenti, hogy egy év alatt 26 millióval növelte vagyonát. A megtakarításai egy részét, 65 millió forintot, állampapírokba fektette. Tavaly mindössze 1 milliót törlesztett adósságából, így továbbra is 14,9 millió forinttal tartozik egy meg nem nevezett magánszemélynek.

Rogán Antal civilben feltaláló, és egy találmánya után tavaly havonta 17 millió forintot, azaz összesen 204 millió forintot kapott. A Mobilsign Kft. nevű vállalat 2017-ben jelent meg először a miniszter vagyonnyilatkozatában, és azóta évről évre jelentős összegeket fizetett ki Rogánnak a szabadalmi jog címen. Összesen hét év alatt 1,3 milliárd forintot kaphatott a cégtől, melynek a feltalálója az elektronikus aláírási technológia harmadfeltalálója.


A vagyonnyilatkozatból kiderült, hogy Rogán Antalnak továbbra is megvannak a Szakonyfaluban lévő szántói, erdői és rétjei, melyeket a szlovén–osztrák–magyar hármas határnál fekvő faluban örökölt. Szakonyfaluban a miniszter felnőtt, és a húga a polgármester.