Megható pillanatokat osztott meg Orbán Viktor Szentkirályi Alexandra társaságában - nem mindennapi esemény

Szentkirályi Alexandra elbúcsúzott a kormánytól, Orbán Viktor sok sikert kívánt neki a főpolgármester-jelöltséghez

Bár állítólag csak április elején, a Fidesz országos választmányának döntése után válhat hivatalossá Szentkirályi Alexandra budapesti főpolgármester-jelöltsége, minden jel arra mutat, ez már tényleg csak formalitás lesz: szerdán ugyanis a kormánytagok elbúcsúztak Szentkirályitól, és Orbán Viktor is sok sikert kívánt neki a jelöltséghez.

Orbán Viktor Facebook-oldalán szerda délután jelent meg egy közös kép az eddigi kormányszóvivővel. A képhez Orbán azt a megjegyzést fűzte, „Budapesten változás kell!”.


Nem sokkal később Szentkirályi is megosztott pár képet a kormányülésről, a képek alapján hatalmas virágcsokorral búcsúztatták a kormány tagjai.


„Nagy megtiszteltetés volt kormányszóvivőként a hazámat szolgálni. Főpolgármesteri jelöltségem újra szeretett szülővárosomhoz köt” – írta.

Március 14-én derült ki, hogy a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz–KDNP-szövetség főpolgármester-jelöltjének. Szentkirályi, aki korábban Tarlós István főpolgármester-helyetteseként már kipróbálhatta magát a városvezetésben,a Facebook-oldalán jelezte, hogy a felkérést elfogadja, mert szerinte itt az ideje lecserélni a lejárt lemezt. „A nemzet fővárosa olyan főpolgármestert érdemel, aki nem a kormány ellen harcol, hanem együttműködik a kormánnyal a budapestiek gyarapodásának érdekében”.


Azóta már be is izzította a kampányát, méghozzá egy Kamuméterrel.