Megdöbbentő módon küldött Orbán Viktor levelet a szülőknek

Orbán Viktor a KRÉTA-n keresztül üzent az új tarifarendszerről és arról, hogy milyen fontos a gyerekek segítése a kormánynak

„Tisztelt Szülők! A magyar közlekedésben új időszámítás kezdődött 2024. március elsején. Mindenki számára olcsóbb és átláthatóbb, egyszerűbb és korszerűbb tarifarendszert alakítottunk ki. Nehéz időkben ez sokaknak nagy segítséget jelent” – így kezdődik az a levél, amit Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával kaphattak meg a szülők március 28-án.



A hatbekezdéses levél szerint az új rendszerrel „mintegy 4 millió ember jár jobban, legyen szó mindennapos ingázásról, eseti ügyintézésről vagy éppen kikapcsolódásról.” A levelet folytatva kiderül, miért is küldték ezt el a közoktatási rendszeren keresztül:

„A változás a 14 év alatti, iskoláskorú gyermekeket is érinti – így
az Ön családja is a nyertese lesz az új rendszer bevezetésének. A család a nemzet alapja, ezért a magyar kormány számára a családok és a gyermekek
segítése kiemelt fontosságú.”




Nem ez az első alkalom, hogy a miniszterelnök a KRÉTA-n keresztül üzen: decemberben azoknak a szülőknek írt ott, akiknek a gyereke ingyenes laptopot kapott. Olvasóinkat egyébként meglepte a tarifarendszerről kiküldött tájékoztató, hasonlóan, mint amikor az Államadósság Kezelő Központtól kaptak levelet a magyar állampapírokról.