Magyar Péter felfedte, ki kereste meg a kiszivárogtatott rendőri jelentéssel

Magyar Péter, a közélet egyik ismert alakja, újabb lépéssel válaszolt a magánéletével kapcsolatos híresztelésekre. Legfrissebb közösségi média posztjában a politikus a rendőrséget szólította meg, feljelentést téve a korábbi, állítása szerint hamis megállapításokat tartalmazó rendőri jelentés ügyében.

Az események hátterében egy 2020 decemberi családi vita áll, melyet egy titkosított rendőri jelentés követett, amelyben állítólag Magyar Péter erőszakos viselkedése került említésre. A politikus most azt állítja, hogy a jelentésben szereplő állítások hamisak és fiktívek. Sőt, azt is állítja, hogy a jelentés kiszínezése és terjesztése a célja a hatóságoknak volt, hogy rajta üssenek.

Magyar Péter külön kiemelte, hogy soha nem kereste a nyilvánosságot az ügyben, mert elsősorban gyermekei védelmét tartotta szem előtt. Az ügy kirobbanása után azonban minden kérésére visszautasítást kapott a rendőrségtől a jelentés tartalmának megismerésére vonatkozóan.

Az ügy pikantériáját fokozza, hogy a politikus egy online hírportál újságírójának köszönheti, hogy a jelentés tartalmával megismerkedhetett. Az újságíró állítása szerint a dokumentumot a rendőrségtől kapta.

A politikus most a rendőrségtől várja az eljárás megindítását, valamint azt, hogy hallgassák meg tanúként az újságírót az ügyben. Magyar Péter azonban kiemeli, hogy nem csak az általa közvetlenül érintett személyek, hanem a kormánytagok is tisztában lehettek volna a jelentés tartalmával, hiszen azt a belügyminiszter és a miniszterelnök elé is terjesztették.

Az ügy jelenleg az Országos Rendőr-Főkapitányság válaszára vár, ahol remélhetőleg tisztázódhatnak a feszült helyzet körülményei és a jelentés valóságtartalma.

Az eset sok kérdést vet fel a hatalom és a közszolgálati szereplők viszonyával kapcsolatban, valamint a magánélet és a nyilvánosság közötti egyensúly kérdéseivel is foglalkoztatja a közvéleményt. A továbbiakban várhatóan éles vita alakulhat ki az ügy körül, melynek főszereplője Magyar Péter kitartó küzdelme az igazság kiderítéséért.