Lejárt szavatosságú élelmiszerek és mocsok fogadta a felügyelőket - Kitört a McDonald’s botrány Romániában

## Rendellenességek a McDonald’s-ban: Fogyasztóvédelmi botrány rázta meg az egyik gyorséttermet

A McDonald’s egyik bukaresti vasútállomáson lévő egységében rendellenességeket tártak fel a fogyasztóvédelmi hatóságok, miután egy lakossági bejelentés alapján ellenőrzést tartottak az étteremben.

Az eset hátterében egy felhasználó panasza állt, aki csótányokat észlelt az étteremben, és a higiénia hiánya miatt fordult a fogyasztóvédelmi hatóságokhoz - számolt be a News.ro hírügynökség. Az ellenőrzés során a felügyelők több rendellenességet is felfedeztek, melyek közé tartozott a túlzsúfolt fagyasztók, amelyek nem biztosították az élelmiszerek megfelelő hőmérsékletét, valamint a mocsok és lejárt szavatosságú élelmiszerek jelenléte.

Az ellenőrzés eredményeként a fogyasztóvédelmi hatóságok nem csupán 50 ezer lejes pénzbírságot szabtak ki az étteremre, hanem az egység bezárását is elrendelték, amíg az ott fennálló hiányosságokat nem orvosolják.

Az eset rávilágít arra, milyen fontos szerepe van a fogyasztóvédelmi hatóságoknak az élelmiszerbiztonság és a fogyasztók egészségének védelmében. Az ilyen jellegű intézkedések arra ösztönzik az éttermeket és az élelmiszeripari egységeket, hogy szigorúan tartsák be a higiéniai előírásokat és biztosítsák az élelmiszerek minőségét és frissességét, megelőzve ezzel az esetleges egészségügyi kockázatokat. A fogyasztóvédelmi intézkedések célja a fogyasztók biztonságának garantálása és az élelmiszerbiztonsági előírások betartatása, ami alapvető fontosságú az éttermek és az élelmiszeripar szereplői számára egyaránt.
Nyitóképünk illusztráció forrás: google