Kövér László szerint Nem kell megmagyarázni miért kap Kiss-Rigó László havi 1,2 millió forintot

### Kövér László döntése: Semjén Zsoltnak nem kell megmagyaráznia Kiss-Rigó László juttatását

Kövér László házelnök határozottan állt ki Semjén Zsolttal, a miniszterelnök-helyettessel, amikor Semjénhez intézett kérdését nem fogadták el a püspök juttatásának megmagyarázására vonatkozóan. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese felvetette Semjénnek, hogy miért kap Kiss-Rigó László püspök közel 1,2 millió forintos havi kuratóriumi tagi tiszteletdíjat a Magyar Kertörökség Alapítványtól.

Vadai Ágnes egy 24.hu cikkre hivatkozva fordult Semjénhez, amely részletezte a Magyar Kertörökség Alapítvány működését és kiemelte a püspök juttatását. Azonban Semjén kérte Kövér Lászlót, hogy utasítsa vissza a kérdést, indokolva, hogy a püspök nem tölt be kormányzati tisztséget, így a juttatás kérdése nem tartozik a kormány egyházakkal való kapcsolattartás koordinációjába.

Kövér László egyetértett Semjén érvelésével, és visszautasította a kérdést, így nem kell Semjénnek magyarázatot adnia a püspök juttatására. Ez nem az első eset, hogy Kövér László blokkolja Vadai Ágnes írásbeli kérdéseit, ami jelezheti a politikai feszültséget az ellenzék és a kormány között. A házelnök korábban hasonlóképpen utasította vissza olyan kérdéseket, mint Böjte Csaba tevékenysége vagy Németh Szilárd lehetséges befóliázása.