Itt a részletes lista, mi mindent kap Novák Katalin élete végéig: még térítésmentes egészségügyi ellátás is jár neki, sőt....

## A 24.hu szöveg szerzője: Élete Végéig Kapja a Köztársasági Elnöki Fizetést Novák Katalin

Novák Katalin, az előző köztársasági elnök, élete végéig élvezheti az állam által biztosított különleges juttatásokat és előnyöket, amelyek az államfői poszthoz kapcsolódnak.

Az államfői fizetést élete végéig megkapja, ami jelenleg havi 4,6 millió forint, és az inflációval is automatikusan emelkedik minden évben. Emellett számíthat egy méltó lakhatásra is, amit az állam biztosít számára, ha igényli. Korábbi elődje, Áder János egy példátlanul luxus svábhegyi villában költözött el, amelynek felújítása közel 1 milliárd forintba került közpénzből. - számolt be róla részletesen a 24.hu

Az ex-államfő számára továbbá biztosított a személyes autóhasználat sofőrrel, háromfős titkárság, kiemelt egészségügyi ellátás, valamint az elsőosztályú repülőjegyek a külföldi hivatalos utazásokhoz. Éves keretet is kap, amelyet tetszése szerint oszthat szét különböző szervezetek között.

A történet másik szereplője, Varga Judit, az igazságügyi miniszter, aki a kegyelmi kérvényt benyújtotta és ellenjegyezte Novák lemondását követően. Ő azonban semmilyen állami juttatásra nem számíthat a továbbiakban, így ellentétben Novák Katalinnal, ő teljes mértékben lemond az állam által biztosított juttatásokról.