Hirtelen megszüntetik a céget amelyik luxusházat adott el Varga Mihálynak - de ez még nem minden

Úgy tűnik, a Gyenes Resort Kft. 2019-ben kifejezetten azért jött létre, hogy beszerezzék a Balaton-parton található luxusingatlant, majd ezt Varga Mihály pénzügyminiszter családjának bérbe adják. A cég, amelynek egyéb bevételi forrásai nem voltak, az ingatlant havi bérleti díjért kínálta Varga Mihálynak, aki egy 200 négyzetméteres, kertes, medencés luxusházat bérelt 150 ezer forintért a Balatonon.

A cég 2020-as évi beszámolója szerint az ingatlan értéke 169 millió forint volt. A kft. bevétele mindössze 600 ezer forint volt, amiből következtethetünk arra, hogy a pénzügyminiszter havi 100 ezer forintért bérelte az ingatlant, ahogyan azt korábban feltételezték.




Varga Mihály azonban később a havi bérleti díjat 150 ezer forintra emelte, ami szerinte a környék piaci árainak megfelelő. Ugyanakkor ingatlanos szakértők szerint ez a piaci árnak a feléért sem lenne elérhető a Balaton környékén egy ilyen méretű és felszereltségű luxusingatlan.

A Gyenes Resort Kft. 2022-es pénzügyi beszámolójából kiderült, hogy a cég 169 millió forintért eladta az ingatlant, valamint további 22 millió forintért az egyéb berendezéseit. Tehát Varga Mihály és családja legalább 169 millió forintért vásárolta meg a luxusnyaralót.

A cég végül 2023-ban végelszámolás alá került, mivel az utolsó évben már semmilyen bevétele nem származott az ingatlanból, és csak 110 ezer forint veszteséget mutatott ki. Mindezek alapján valószínű, hogy a cég létrehozása és tevékenysége elsősorban Varga Mihály ingatlanügyeinek leplezését szolgálta.