Felújításra nyertek pénzt de végül a Németh Szilárd által vezetett akadémia járt jól vele

### Németh Szilárdot 2,5 milliárd forint visszafizetésére szólítja fel a Csepeli Birkózó Club

A Csepeli Birkózó Club több mint 2,5 milliárd forint visszafizetésére szólította fel Németh Szilárdot, a Fidesz alelnökét. Az ügyet először a 24.hu hozta nyilvánosságra. Az egyesület elnöke szerint a pénzt, amelyet ők nyertek, végül a Németh Szilárd által vezetett Birkózó Akadémiának adták át, amelynek most bérleti díj ellenében kellene használniuk a csarnokot. A sportolók képviselete szerint ez méltatlan körülményeket teremt az edzésekhez.

A Csepeli Birkózó Club vezetője arról számolt be, hogy a klub a pénzüket eredetileg a birkózás támogatására nyerte, de végül Németh Szilárd vezetése alatt a Birkózó Akadémiának jutottak az összegből. Most pedig, miután a klubnak nincs megfelelő hozzáférése a csarnokhoz, amelyben a pénzüket befektették volna, visszakövetelik a teljes összeget.

Az ügyhöz kapcsolódóan a 24.hu többször is megkereste Németh Szilárdot, ám ő nem kívánta kommentálni a helyzetet, és nem reagált a feltett kérdésekre.

A Csepeli Birkózó Club és Németh Szilárd közötti vita rávilágít arra, hogy az összefonódások és a politikai kapcsolatok milyen módon befolyásolhatják a sportfinanszírozást és a sportinfrastruktúra fejlesztését. A sportolók érdekében kiemelkedően fontos, hogy a támogatások és az infrastrukturális beruházások átlátható módon, az adott sportág fejlődését szem előtt tartva történjenek, és ne politikai vagy személyes érdekeket szolgáljanak.