Előkerült egy videó: 20 másodperc alatt lopják el a magyarok kedvenc autóját

Egy autótolvaj lenyűgöző trükköt mutatott be, amely segítségével néhány másodperc alatt ellopott egy drága Range Rover SVR-t. A módszerhez mindössze egy 15 000 font (kb. 7 millió forint) értékű eszközkészlet szükséges, amely a DailyMail beszámolója szerint az Egyesült Királyságban legálisan kapható. Ez a friss esemény rávilágított a modern autólopások aggasztó könnyűségére és a kulcs nélküli technológiák biztonsági réseire.

Mark McCann, egy YouTube-csatorna tulajdonosa, egy valós tolvajt kért meg, hogy mutassa meg neki a módszerét egy Range Rover SVR lopásához egy Tesco parkolójában. A videót Mark több mint 240 000 feliratkozóval rendelkező csatornáján osztotta meg.

A tolvaj részletesen bemutatja a legkorszerűbb technikát, amely lehetővé teszi a járművek ellopását. Hangsúlyozza, hogy a Range Roverek különösen sebezhetőek ezzel a módszerrel szemben, és az Egyesült Királyságban gyakran célpontjai az autótolvajoknak.

A lopás során a tolvaj egy jeladót használva kommunikál az autóval, majd az OBD-portba csatlakoztat egy másik eszközt, ami lehetővé teszi az indítást és az elhajtást kevesebb mint 20 másodperc alatt, anélkül hogy az autó riasztója bekapcsolna. A videóból kiderül, hogy létezik legális változata ennek az eszköznek, amelyet csak bizonyos feltételek mellett lehet megvásárolni, azonban néhány cég figyelmen kívül hagyja a háttérellenőrzéseket.

Az eset rávilágít arra, hogy a modern autólopások igen könnyen kivitelezhetők, és hangsúlyozza az autógyártók és a rendőrség állandó figyelmét az ilyen típusú bűncselekmények elleni küzdelem fontosságára. A kulcs nélküli technológiák fejlesztése és biztonsági intézkedések alkalmazása kulcsfontosságú a járművek védelmében.