Előkerült egy 12 milliárd forintra rúgó keretszerződés, de hogy kerül képbe Pintér Sándor korábbi államtitkára? - mutatjuk

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) és az ESG Holding Zrt., melynek többségi tulajdonosa Tasnádi László, a korábbi rendészeti államtitkár, köztisztviselő, között létrejött keretszerződés további meghosszabbítására került sor, mégpedig 2023 utolsó negyedévéig. A szolgáltatás keretében az ESG Holding 69 millió forintért védte az MNV ingatlanjait.

Az eredeti, nettó 12 milliárd forintos keretszerződést az MNV még 2019 augusztusában kötötte az ESG Holding vezette konzorciummal, melynek tagja többek között a kormányközeli Civil Biztonsági Zrt. is. Az eredeti keretszerződés 48 hónapra szólt, azonban az új közbeszerzési eljárás még nem zárult le, és a keret sem merült ki időben, ezért döntöttek a meghosszabbítás mellett.

Az ESG Holding Zrt. 80%-ban Tasnádi László BLK Corporation Kft.-jének tulajdonában áll, míg a cég vezérigazgatója, Fischer József, 20%-ban részesedik benne. A vállalkozás az utóbbi években jelentős bevételnövekedést mutatott, és különböző közbeszerzési pályázatokon is részt vesz, beleértve a Nemzeti Emlékezet Bizottságának Hivatala által megbízott őrző-védő szolgáltatásokat is. Az MNV-val kötött keretszerződés az ingatlanok védelmét szolgálja, és a szolgáltatás díját részletezi az MNV közleményében.