Eldurvult a Bayer Zsolt botrány - ..Most ezt felrúgta ez a gazember!

Bayer Zsolt a Hír TV-ben Velkovics Vilmosnak adott interjút a Mongóliáról készített sorozatáról, és az interjú utolsó perceiben szóba került a nyilas/ÁVH-s ügy.

Bayer azt mondta, hogy Ungváry Krisztián valószínűleg azért írta meg a felfedezéseit Bayer nyilas/ÁVH-s nagyapjáról, mert szerinte "lassan kampány lesz", és "ideje kicsinálni a fideszeseket". Bayer Zsolt hozzátette:

"Tényleg volt valami konszenzus ezidáig, hogy szülők, nagyszülők csináltak, amit csináltak, de hát erről a gyerek meg az unoka nyilván nem tehet. Most ezt felrúgta ez a gazember."

Bayer Zsolt a beszélgetés során egy olyan megjegyzést tett, ami összehasonlította Dobrev Klárát és Donáth Annát Göring és Bormann unokáihoz, és ezért sok kritika érte. A Telex egy cikkében felidézte, hogy Bayer korábban hasonlóan szemléltette az unokák kérdését a Göring és Bormann unokákhoz való hasonlítással.


A beszélgetés végén Velkovics, aki korábban a Bayer Show-ban támogatásáról biztosította Bayer Zsoltot, azt mondta: "Veled vagyunk, Zsolt!"

Ungváry Krisztián történész január végén tárt fel információkat Bayer Zsolt Gyimes Károly nevű anyai nagyapjáról, aki állítólag nyilas és ÁVH-s volt. Bayer ezt azzal cáfolta, hogy nagyapja ártatlan volt, és "embermentő" orvosként dolgozott. Az ügy körül sok vita és ellentmondás volt, és Bayer többször is összevissza beszélt az ügyben.