Deutsch teljesen kiakadt: egy rendezvényén váratlanul megjelentek az Európai Bizottság képviselői

Deutsch Tamás a Közép-európai Egyetem (CEU) budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatót a Budapest Fórum elnevezésű rendezvény kapcsán, amelyet Karácsony Gergelyék szerveztek. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint a baloldal továbbra is olyan politikát folytat, amely önmagát kiszolgálja és felajánlja. Kifogásolta, hogy a Budapest Fórum helyszínéül éppen a CEU budapesti épületét választották, amely három évvel azután, hogy elhagyta Budapestet, Ausztria harmadik legjobb egyetemévé vált. Deutsch Tamás szerint a CEU távozása Budapestről azért történt, mert a kormánynak nem tetszett az egyetem.

A politikus azt is kifogásolta, hogy a Budapest Fórum olyan témákat tárgyal, amelyek a magyarokkal és a lengyelekkel kapcsolatban a gyűlölet hangján szólnak, miközben az elmúlt években milliárdokat küldtek ide ezek az országok annak érdekében, hogy politikai változást érjenek el. Emellett kifogásolta, hogy a kormány képviselőinek tárgyalási kérelmét az Európai Bizottság képviselői visszautasítják, miközben sokan részt vesznek a dollárbaloldal által szervezett gyűlöletkeltő rendezvényen.

Deutsch Tamás szerint a magyar választópolgárok által megválasztott kormány meghívásának nem, de a főváros meghívásának eleget tesznek az Európai Bizottság képviselői. Ezért hangsúlyozta, hogy meg kell tenni a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Magyarországon megszűnjön az a gyakorlat, hogy valakit külföldről támogassanak a politikában. A politikus záró gondolataként azt fejtette ki, hogy "az kéri a nótát, aki fizeti a zenészt".