A rendőrség már vissza is dobta a lélegeztetőgép bizniszben tett feljelentést - na de milyen indokkal!!

# Lélegeztetőgép-biznisz: Feljelentés elutasítva "röhejes indokkal"

Az országos lélegeztetőgép-beszerzés ügyében a Momentum országgyűlési képviselője, Gelencsér Ferenc feljelentést tett, azonban az ügyben elutasító határozat született. A rendőrség indoklása szerint a feljelentés alaptalan, és a gazdasági döntéseket szükséges hosszabb távon értékelni.

Gelencsér Ferenc a Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, kifejezve nemtetszését a rendőrség döntése miatt. Szerinte a határozatban foglaltak "röhejes indokkal" utasítják el a feljelentést, amely a lélegeztetőgép-mutyi ügyében született. A rendőrség indoklása szerint a gazdasági döntéseket komplex folyamatként kell szemlélni, és néha rövid távon hátrányosak lehetnek, de hosszabb távon megtérülhetnek.

Az elutasító határozatban hangsúlyozzák, hogy az előlegként kifizetett pénz nem szegte meg a vagyonkezelési kötelezettséget, és ez jogszerűen megtörténhetett a Kormányrendeletben foglaltak alapján. Gelencsér Ferenc ezt úgy kommentálta, hogy a határozat alapján látszólag elfogadható egy 4 milliárd forintos elköltés, ha azt a Kormányrendelet engedélyezi, még akkor is, ha az adófizetőknek ez nem kedvez. Kritikája szerint az állampárti Külgazdasági és Külügyminisztérium sem tudta értékesíteni a lélegeztetőgépeket megfelelő áron.

A képviselő felháborodását fejezte ki, hogy a határozat nem foglalkozik a feljelentés releváns állításaival, ezért az ügyben panaszt fog tenni. A lélegeztetőgép-biznisz ügye továbbra is súlyos kérdéseket vet fel az állami vagyonkezelés és az átláthatóság tekintetében, és a feljelentés elutasítása tovább növeli a közvéleményben az ilyen ügyek körüli bizalmatlanságot.