Próbakörre vitte az 1,6 millióért megszerelt autóját, majd nem tért vissza és nem fizetett - kíváncsi vagy kapott-e büntetést?

Egy vállalatvezető ellen vádat emelt a kecskeméti ügyészség, aki egy szerelőműhelyben rendelt meg javítást és műszaki vizsgáztatást az autójára, majd az elkészült járművel elhagyta a helyszínt, anélkül hogy rendezte volna a munkáért járó költségeket.

A vád szerint a gyáli cégvezető férfi tiszakécskei javítóműhelytől rendelt motorcserét, teljes szervizelést - beleértve a vezérműlánc- és olajszivattyú-cserét -, valamint műszaki vizsgáztatást. Az ügyészség álláspontja szerint a férfi nem szándékozott a számla kifizetésére az elejétől fogva.

A sértett vállalkozó vállalta a munkát, amely összességében 1,6 millió forint értékű volt. Miután a jármű elkészült, a férfi átvette, de az autót előzetes fizetés nélkül próbakörbe vitt, és azóta sem tért vissza a kifizetésre.


Az ügyészség csalás bűntettével vádolja a férfit, és felfüggesztett börtönbüntetést javasol, miközben kéri, hogy a bíróság kötelezze őt a csalással okozott kár megtérítésére. Az ügy bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.