Óriási botrány: nem akárhova ragasztottak ki aggasztó üzenetet - a cég megerősíti a biztonsági szolgálatot

Megerősíti a biztonsági szolgálatát a Mahart-PassNave a Belgrád rakparton működő hajóállomásán, mert péntek hajnalban valaki figyelmeztető molinót tűzött ki a kikötő bejárata fölé – írja a cég közleményében.

Az egész előzménye feltehetőleg az, hogy Kubatov Gábor, a Fradi elnöke és a Fidesz alelnöke hétfőn egy Facebook-bejegyzésben meglehetősen durván és személyeskedve beleszállt Bényi Szabolcsba, a Mahart vezetőjébe, mert Kubatov szerint Bényi úgy döntött, hogy egyoldalúan felbontja szponzorációs szerződését a Fradi női kézilabdacsapatával.

A helyzet viszont az, hogy nem Bényi döntött így, ugyanis a Mahart 51 százalékban állami tulajdonú, így az Építési és Közlekedési Minisztérium alá tartozik. Így a szerződésbontásról szóló döntést Lázár János miniszter hozta meg, Bényi pedig – mint egy állami cég vezetője – csak azt tette, amire a miniszter utasította.

Emiatt erősíti meg a biztonsági szolgálatát a Mahart, utasai, személyzete és a vagyontárgyak védelme érdekében. „A Mahart-PassNave, amely évente több százezer látogatót, köztük olimpikonokat és világbajnok sportolókat fogad, kiemelten fontosnak tartja a nemzeti értékek, a munkatársaink és közönségünk biztonságának védelmét. Évtizedek óta biztosítunk rendezvényhelyszínt több sporteseménynek, sportszervezetek csapatainak és kiemelt állami eseményeknek, miközben évente több százezer utasnak kínálunk városnéző hajózást, valamint szállítjuk az utazókat Budapest, Esztergom, Visegrád és Szentendre között.”

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy utasaink és munkatársaink biztonságban érezzék magukat, és folyamatosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, hogy garantálhassuk a zavartalan és biztonságos működést”

– zárta a cég a közleményt.