Érdemes ellenőrizni a tulajdoni lapot - INGATLANCSALÓKAT FOGTAK EL! - megdöbbentő a technikájuk

Az ügyben eljáró ügyvéd tavaly tavasszal kezdeményezett nyomozást a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztályánál. A gyanú szerint egy kiterjedt kapcsolatrendszerű csoport ingatlancsalásokat követett el Budapesten és a Balaton-parton. A bűnözők hamis ajándékozási vagy adásvételi szerződésekkel szereztek meg tulajdonjogokat, elsősorban olyan ingatlanokon, melyek végrehajtással terhelték vagy a tulajdonosok külföldön éltek, illetve elhaláloztak.

A nyomozás során a rendőrség megállapította, hogy az elkövetők az ingatlanok és tulajdonosok adatait olyan személyektől szerezték meg, akik hivatásukból adódóan hozzáférhettek ezekhez az információkhoz. Az így megszerzett ingatlanokat a csalók gyorsan értékesítették, majd az eladási összeget egymás között felosztották.


A Veszprém vármegyei rendőrök az eddigi nyomozás során 12 középkorú férfit és három nőt tartóztattak le az ügyben. A legutóbbi akcióban Budapesten két férfit és egy nőt fogtak el, majd őket előállították és kihallgatták. A 42 éves gödöllői és a 33 éves balatonszárszói férfit, valamint a 48 éves budapesti nőt azonnal őrizetbe vették, és az eljáró hatóság letartóztatásukat kezdeményezte.